Jadłospis od 25 września do 6 października

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek 25 września

Bułka weka (pszenica), chleb żytni (żyto), masło (mleko)/ margaryna roślinna, polędwica drobiowa, sałata, pomidor, natka pietruszki. Herbata malinowa. Kakao na mleku/ mleku bez laktozy.

Zupa fasolowa z zimniakami i majerankiem (seler)

Makaron penne (pszenica) z sosem pomidorowym z kurczakiem i włoszczyzną.

Lemoniada pomarańczowa z melisą i miodem.

Wafle ryżowe, śliwka

Wtorek

26 września

Tosty (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, serem żółtym (mleko), ketchup. Kawałki papryki

Herbata czarna z cytryną

Zupa dyniowa z ziemniakami (seler, mleko)

Kawałki schabu w sosie koperkowym z kaszą pęczak (pszenica, mleko), surówka z kiszonych ogórków

Kompot wieloowocowy

Pałki kukurydziane, jabłko

Środa

27 września

Bułka weka (pszenica), chleb orkiszowy (pszenica, orkisz), masło (mleko)/ margaryna roślinna,  jajecznica (jaja, mleko), na talerzykach sałata ,ogórek, rzodkiewka szczypiorek. Herbata dzika róża.

Płatki kukurydziane na mleku/ napoju roślinnym owsianym

Żurek z kiełbasą i ziemniakami (seler, żyto, jajo)

Pampuchy (pszenica) z sosem truskawkowo- jogurtowym (mleko).

Sok jabłkowy z wodą

Banan

Czwartek

28 września

Płatki owsiane na mleku/ mleku bez laktozy.

Chałka (pszenica) z masłem(mleko)/ margaryna,

Serek homogenizowany waniliowy (mleko) lub miód.

Herbata czarna z cytryną

Rosół z makaronem nitki (seler, pszenica)

Potrawka z kurczaka z koperkiem (pszenica), ziemniaki, surówka z buraczków.

Kompot wieloowocowy

Gruszka, ciasteczka orkiszowe ½ paczki

Piątek

29 września

Bułka weka (pszenica), chleb słonecznikowy (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, polędwica sopocka, rzodkiewka, szczypiorek. Herbata

Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mleko)

Kotlet rybny z mintaja (pszenica), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty ze szczypiorkiem i marchewką.

Lemoniada cytrynowo- miętowa

Paluch z serem i ziołami (pszenica, mleko)

Poniedziałek

2 października

Płatki kukurydziane na mleku/ mleku bez laktozy. Bułka weka (pszenica), chleb razowy (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, pasztet, kiełki rzodkiewki, ogórek zielony.

Herbata z cytryną

Zupa jarzynowa z ziemniakami (seler, mleko)

Łazanki (pszenica) z kapustą kiszoną z dodatkiem kiełbaski i mięsa z łopatki wieprzowej.

Kompot wieloowocowy.

Jogurt owocowy (truskawkowy) (mleko)/ mus owocowy

Wtorek

3 października

Kawa zbożowa (jęczmień) na mleku/ mleku bez laktozy. Bułka weka (pszenica), chleb wieloziarnisty (pszenica, żyto), sałata, jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek. Herbata z cytryną

Zupa ogórkowa z ziemniakami (seler, mleko)

Gulasz z szynki wieprzowej (pszenica), kasza gryczana, surówka z buraczków z cebulką i jabłkiem.

Sok jabłkowo- wiśniowy tłoczony 100% z wodą.

Gruszka, ciasteczka owsiane Sante (owies)

Środa

4 października

Bułka weka (pszenica), chleb orkiszowy (orkisz), masło (mleko)/ margaryna roślinna, parówki z szynki, ketchup. Słupki papryki. Herbata malinowa

Barszcz biały z jajkiem i kiełbaską (pszenica, jaja, mleko)

Ryż z prażonymi jabłkami i jogurtem naturalnym greckim z dodatkiem cynamonu (mleko).

Kompot wieloowocowy

Wytrawny paluch z ziołami (pszenica)

Czwartek

5 października

Płatki owsiane (owies) na mleku/ mleku bez laktozy. Chałka (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryna roślinna, dżem malinowy. Herbata czarna

Zupa pomidorowa z makaronem muszelki (seler, pszenica, mleko)

Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, mizeria z ogórków (mleko)

Lemoniada pomarańczowa z dodatkiem świeżej melisy.

Arbuz, herbatniki zoo (pszenica)

Piątek

6 października

Kakao na mleku/ mleku bez laktozy. Bułka weka (pszenica), chleb żytni (żyto), masło (mleko)/ margaryna roślinna, polędwica sopocka, pomidor, szczypiorek. Herbata

Zupa koperkowa z ryżem (seler, mleko)

Paluszki rybne z mintaja (pszenica), ziemniaki, surówka a’la colesław z białej kapusty z kukurydzą, marchewką i majonezem (jaja)

Sok jabłkowy 100% z wodą

Banan

Alergeny określone zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (...)

SMACZNEGO !

Powiązana kategoria aktualności