Jadłospis od 17.04 do 28.04
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Poniedziałek 17.04 |
Płatki kukurydziane na mleku/ mleku bez laktozy. Pieczywo mieszane bułka weka, chleb razowy (pszenica, żyto),masło (mleko)/ margaryna roślinna, pasta z tuńczyka, ogórek kiszony, szczypiorek. Herbata |
Zupa brokułowa z ziemniakami (seler, mleko) Makaron spaghetti (pszenica) z mięsem mielonym wieprzowym, pieczarkami i papryką w sosie pomidorowym. Kompot wieloowocowy |
Gruszka, wafle ryżowe |
|
Wtorek 18.04 |
Bułka weka, chleb orkiszowy (pszenica, orkisz, żyto), masło (mleko)/margaryna roślinna, |
Rosół na drobiu z makaronem nitki (seler, pszenica) Potrawka z kurczaka (mleko, pszenica), ziemniaki, surówka z buraczków gotowanych z jabłkiem. Lemoniada cytrynowa |
Jabłko pieczone z jogurtem naturalnym i kropelką dżemu dla smaku (mleko) |
|
Środa 19.04 |
Bułka weka, chleb żytni (pszenica, żyto) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, polędwicą sopocką, pomidorem i szczypiorkiem. Kawa zbożowa na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata |
Barszcz czerwony z ziemniakami (seler, mleko) Ryż z polewą truskawkowo- jogurtową (mleko). Sok jabłkowy tłoczony z wodą. |
Kisiel, pałki kukurydziane |
|
Czwartek 20.04 |
Kakao na mleku/ mleku bez laktozy. Chałka (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, twarożkiem z sera białego/ dżemem/ miodem. Herbata |
Zupa pomidorowa z ryżem (pszenica, mleko, seler) Kotlet mielony (jaja), ziemniaki, gotowany bukiet warzyw z dodatkiem masła (mleko). Kompot wieloowocowy. |
Mus owocowy 100 % |
|
Piątek 21.04 |
Bułka weka (pszenica), chleb wieloziarnisty (pszenica, żyto) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, jajecznica, na talerzykach miks warzyw sałata, pomidor, rzodkiewka, ogórek zielony, papryka, szczypiorek. Herbata |
Zupa wiedeńska z kaszą manna (seler, mleko) Paluszki rybne (mintaj, pszenica), ziemniaki, surówka z białej kapusty. Lemoniada cytrynowa z miętą. |
Banan |
|
Poniedziałek 24.04 |
Bułka weka (pszenica), chleb słonecznikowy (pszenica, żyto), masło (mleko)/ margaryna roślinna, parówki z szynki, ketchup, talarki zielonego ogórka. Herbata malinowa |
Zupa jarzynowa z ziemniakami (seler, mleko) Makaron łazanki (pszenica) z kapustą kiszoną, kiełbaską, mięsem z szynki wieprzowej. Kompot |
Pół rogala makiem z masłem (pszenica, mleko) |
|
Wtorek 25.04 |
Bułka weka (pszenica), chleb wieloziarnisty (pszenica, żyto) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, ser żółty (mleko), pomidor, natka pietruszki. Herbata czarna z cytryną |
Zupa barszcz biały z ziemniakami (seler, mleko, pszenica) Gulasz wieprzowy (pszenica) z kaszą gryczaną, ogórki kiszone. Kompot wieloowocowy |
Gruszka, pół paczki paluszków |
|
Środa 26.04 |
Bułka weka, chleb razowy (pszenica, żyto), masło (mleko)/ margaryna roślinna, szynka chlebowa, rzodkiewka, szczypiorek. Herbata z cytryną |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (seler, mleko) Pierogi ukraińskie (pszenica, mleko)/ kopytka z okrasą mięsno- cebulową. Lemoniada cytrynowa |
Koktajl truskawkowy (mleko), z biszkoptami (pszenica) |
|
Czwartek 27.04 |
Bułka weka, chleb orkiszowy (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko)/ margaryna roślinna, sałata, jajko gotowane, papryka, szczypiorek. Herbata. Kakao na mleku/ mleku bez laktozy |
Zupa szczawiowa z ryżem (seler, mleko) Sznycel z piersi indyka (jaja, pszenica), ziemniaki, gotowana marchewka z groszkiem (mleko) . Sok jabłkowy tłoczony z wodą |
Jabłko, pół paczki herbatników (pszenica) |
|
Piątek 28.04 |
Płatki kukurydziane na mleku/ mleku bez laktozy. Bułka weka (pszenica), chleb graham (pszenica), masło (mleko)/ margaryn roślinna, pasta z łososia, papryka, natka pietruszki. Herbata malinowa |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (seler, mleko) Ryż z prażonymi jabłkami, jogurtem naturalnym. Lemoniada cytrynowa |
Pół paluch z serem i ziołami (pszenica, mleko) |
|
|