Jadłospis 20.03 do 24.03

Dzień

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek 20.03

Kawa zbożowa (jęczmień) na mleku/ mleku bez laktozy. Pieczywo mieszane, bułka weka, chleb słonecznikowy (zboża zawierające gluten) masło (mleko)/ margaryną roślinną, parówki z szynki, ketchup, talarki zielonego ogórka. Herbata

Zupa kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem (seler, mleko)

Łazanki (pszenica) z kapustą kiszoną, mięsem z łopatki wieprzowej, kiełbaską śląską.

Kompot wieloowocowy

Ćwiartki pomarańczy, pół palucha z makiem (pszenica)

Wtorek 21.03

Płatki kukurydziane na mleku/ mleku bez laktozy. Pieczywo mieszane bułka weka, chleb razowy (zboża zawierające gluten) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, jajkiem gotowanym, rzodkiewką i szczypiorkiem.

Herbata malinowa

Zupa szczawiowa z ryżem (seler, mleko)

Kotlet schabowy (jaja, pszenica), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem z sosem na bazie oleju i soku z cytryny.

Lemoniada cytrynowo- pomarańczowa

Jogurt owocowy (mleko) dla dzieci z alergia na mleko mus owocowy

Środa 22.03

Szwedzki stół czyli pieczywo mieszane bułka weka, chleb orkiszowy (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, wędlina delikatesowa z kurczaka, polędwica sopocka, kiełbaska żywiecka, ser żółty, gotowane jajko

Sałata, rzodkiewka, papryka, ogórek, pomidor, kiełki brokuła.

Herbata

Zupa jarzynowa z ziemniakami (seler, mleko)

Pampuchy (pszenica)  z sosem truskawkowo- jogurtowym (mleko) dla dzieci z alergią na mleko polewa truskawkowa.

Sok jabłkowy tłoczony z wodą.

Kisiel z biszkoptem (pszenica)  i kawałkami bananów

Czwartek 23.03

Płatki jaglane na mleku/ mleku bez laktozy. Rogal z makiem (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, miodem/ dżemem

Herbata

Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mleko, pszenica)

Sznycel z indyka (jaja, pszenica), ziemniaki, gotowany bukiet warzyw z dodatkiem masła (mleko).

Lemoniada

Pół bułki z kruszonką (pszenica)

Piątek 24.03

Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten)  z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, tuńczykiem z dodatkiem szczypiorku i ogórka kiszonego, z pomidorem i natką pietruszki

Herbata

Żurek z ziemniakami i jajkiem (seler, mleko, jaja)

Pierogi ukraińskie z  okrasą mięsno- cebulową (pszenica, mleko) dla dzieci z alergią na mleko kopytka (pszenica)

kompot

Pół palucha wytrawnego z serem i ziołami (pszenica)

Informacje o alergenach występujących w posiłkach zgodnie z rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE !