Jadłospis od 27 lutego do 10 marca
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 27.02 |
Bułka wrocławska (pszenica), chleb słonecznikowy (pszenica), masło (mleko), parówki z szynki 2 szt, ketchup. Herbata malinowa |
Zupa jarzynowa z ziemniakami (seler, mleko) Makaron spaghetti (pszenica) z sosem pomidorowym z mięsem mielonym z papryką i pieczarką. Kompot wieloowocowy |
Jabłko, 3 pałki kukurydziane |
Wtorek 28.02 |
Bułka wrocławska (pszenica), chleb razowy (pszenica), masło (mleko), ser żółty (mleko), papryka, szczypiorek. Kakao na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata |
Zupa pieczarkowa z makaronem świderki (seler, mleko, pszenica) Gulasz wieprzowy z ziemniakami (pszenica), ogórki kiszone. Lemoniada cytrynowa |
Gruszka, 6 biszkoptów (pszenica) |
Środa 1.03 |
Bułka wrocławska (pszenica), chleb razowy (pszenica), masło (mleko), wędlina drobiowa, papryka, szczypiorek. Kawa zbożowa na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (seler, mleko) Pampuchy (pszenica) z sosem truskawkowo- jogurtowym (mleko). Kompot owocowy. |
Mandarynka, wafle ryżowe |
Czwartek 2.03 |
Płatki owsiane na mleku/ mleku bez laktozy. Chałka (pszenica) z masłem (mleko), dżemem. Herbata |
Krem z dyni z groszkiem ptysiowym ( seler, mleko, pszenica) Kotlet schabowy (pszenica, jaja), ziemniaki, gotowana mini marchewka z dodatkiem masła (mleko). Sok jabłkowy z wodą |
Jogurt owocowy (mleko)/ mus owocowy |
Piątek 3.03 |
Bułka wrocławska (pszenica), chleb orkiszowy (pszenica, orkisz), masło (mleko), pasta z jajeczną, pomidor, szczypiorek. Herbata |
Zupa krupnik z ziemniakami (seler, mleko) Makaron świderki z serem twarogowym (mleko), jogurtem naturalnym greckim na słodko (mleko). Lemoniada pomarańczowo- cytrynowa. |
Banan |
Poniedziałek 6.03 |
Bułka wrocławska (pszenica), chleb orkiszowy (pszenica, orkisz), masło (mleko), polędwicą drobiową, zielonym ogórkiem, natką pietruszki. Herbata z cytryną |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami (seler, mleko) Ryż z mięsem i sosem pomidorowym, surówka z kapusty włoskiej. Kompot wieloowocowy |
Ciasteczka zbożowe (pszenica) |
Wtorek 7.03 |
Bułka wrocławska (pszenica), chleb razowy (pszenica), masło (mleko), pasztet, pomidor, szczypiorek. Płatki kukurydziane na mleku/ mleku bez laktozy |
Rosół z makaronem nitki (pszenica, seler) Potrawka z kurczaka (mleko, pszenica) z koperkiem, ziemniaki, surówka z buraczków z jabłkiem. Sok jabłkowy tłoczony z wodą |
Serek homogenizowany na mleku (mleko)/ mus owocowy |
Środa 8.03 |
Kasza jaglana na mleku/ mleku bez laktozy. Bułka wrocławska (pszenica), chleb wieloziarnisty (pszenica), masło (mleko), polędwica sopocka, pomidor, szczypiorek. Herbata. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (seler, mleko) Naleśniki (pszenica) z dżemem i twarogiem (mleko). Lemoniada cytrynowa |
Paluszki (pszenica) |
Czwartek 9.03 |
Grzanki z chleba tostowego (pszenica) z masłem (mleko), serem żółty (mleko), ketchupem. Herbata |
Zupa pomidorowa z makaronem (seler, pszenica, mleko) Kotlet mielony (pszenica, jaja), ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty. Kompot |
Jabłko, herbatniki (pszenica)
|
Piątek 10.03 |
Bułka wrocławska (pszenica), chleb orkiszowy (pszenica, orkisz), masło (mleko), pasta jajeczna z dodatkiem majonezu (jaja), rzodkiewka, szczypiorek. Herbata |
Zupa koperkowa z ryżem (seler, mleko) Kotlety rybne z mintaja (pszenica, jaja), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej. Lemoniada cytrynowa
|
Banan |
Informacje o alergenach występujących w posiłkach zgodnie z rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE !
|