Jadłospis od 27 lutego do 10 marca

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

27.02

Bułka wrocławska (pszenica), chleb słonecznikowy (pszenica), masło (mleko), parówki z szynki 2 szt, ketchup. Herbata malinowa

Zupa jarzynowa z ziemniakami (seler, mleko)

Makaron spaghetti (pszenica) z sosem pomidorowym z mięsem mielonym z papryką i pieczarką. Kompot wieloowocowy

Jabłko, 3 pałki kukurydziane

Wtorek

28.02

Bułka wrocławska (pszenica), chleb razowy (pszenica), masło (mleko), ser żółty (mleko), papryka, szczypiorek. Kakao na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata

Zupa pieczarkowa z makaronem świderki (seler, mleko, pszenica)

Gulasz wieprzowy z ziemniakami (pszenica), ogórki kiszone. Lemoniada cytrynowa

Gruszka, 6 biszkoptów (pszenica)

Środa

1.03

Bułka wrocławska (pszenica), chleb razowy (pszenica), masło (mleko), wędlina drobiowa, papryka, szczypiorek. Kawa zbożowa na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata

Zupa ogórkowa z ziemniakami  (seler, mleko)

Pampuchy (pszenica) z sosem truskawkowo- jogurtowym (mleko). Kompot owocowy.

Mandarynka, wafle ryżowe

Czwartek

2.03

Płatki owsiane na mleku/ mleku bez laktozy. Chałka (pszenica) z masłem (mleko), dżemem. Herbata

Krem z dyni z groszkiem ptysiowym ( seler, mleko, pszenica)

Kotlet schabowy (pszenica, jaja), ziemniaki, gotowana mini marchewka z dodatkiem masła (mleko).

Sok jabłkowy z wodą

Jogurt owocowy (mleko)/ mus owocowy

Piątek

3.03

Bułka wrocławska (pszenica), chleb orkiszowy (pszenica, orkisz), masło (mleko), pasta z jajeczną, pomidor, szczypiorek. Herbata

Zupa krupnik z ziemniakami (seler, mleko)

Makaron świderki z serem twarogowym (mleko), jogurtem naturalnym greckim na słodko (mleko). Lemoniada pomarańczowo- cytrynowa.

Banan

Poniedziałek

6.03

Bułka wrocławska (pszenica), chleb orkiszowy (pszenica, orkisz), masło (mleko), polędwicą drobiową, zielonym ogórkiem, natką pietruszki. Herbata z cytryną   

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (seler, mleko)

Ryż z mięsem i sosem pomidorowym, surówka z kapusty włoskiej. Kompot wieloowocowy

Ciasteczka zbożowe (pszenica)

Wtorek

7.03

Bułka wrocławska (pszenica), chleb razowy (pszenica), masło (mleko), pasztet, pomidor, szczypiorek. Płatki kukurydziane na mleku/ mleku bez laktozy

Rosół z makaronem nitki (pszenica, seler)

Potrawka z kurczaka (mleko, pszenica) z koperkiem, ziemniaki, surówka z buraczków z jabłkiem. Sok jabłkowy tłoczony z wodą

Serek homogenizowany na mleku (mleko)/ mus owocowy  

Środa

8.03

Kasza jaglana na mleku/ mleku bez laktozy. Bułka wrocławska (pszenica), chleb wieloziarnisty (pszenica), masło (mleko), polędwica sopocka, pomidor, szczypiorek. Herbata.

Zupa ogórkowa z ziemniakami (seler, mleko)

Naleśniki (pszenica) z dżemem i twarogiem (mleko). Lemoniada cytrynowa

Paluszki  (pszenica)

Czwartek

9.03

Grzanki z chleba tostowego (pszenica) z masłem (mleko), serem żółty (mleko), ketchupem.  Herbata

Zupa pomidorowa z makaronem (seler, pszenica, mleko)

Kotlet mielony (pszenica, jaja), ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty. Kompot

Jabłko, herbatniki (pszenica)

Piątek

10.03

Bułka wrocławska (pszenica), chleb orkiszowy (pszenica, orkisz), masło (mleko), pasta jajeczna z dodatkiem majonezu (jaja), rzodkiewka, szczypiorek. Herbata

Zupa koperkowa z ryżem (seler, mleko)

Kotlety rybne z mintaja (pszenica, jaja), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej. Lemoniada cytrynowa

Banan

   

Informacje o alergenach występujących w posiłkach zgodnie z rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE !