Jadłospis od 4 maja do 12 maja

Jadłospis od 4 do 12 maja

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Czwartek 4.05

Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna,  pasta z łososia, pomidor, kiełki brokułowa. Herbata malinowa

Zupa fasolowa z ziemniakami (seler, mleko)

Makaron świderki z serem twarogowym i jogurtem naturalnym na słodko.

Sok jabłkowy z wodą

Kisiel truskawkowy, 3 biszkopty (pszenica)

Piątek 5.05

Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, polędwica sopocka, ogórek zielony, szczypiorek. Płatki kukurydziane na mleku/ mleku bez laktozy.

Herbata

Zupa pomidorowa z makaronem świderki (seler, mleko, pszenica)

Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, gotowana marchewka z groszkiem i z masłem (mleko)

Kompot wieloowocowy

Banan

Poniedziałek

8.05

Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, wędlina delikatesowa z kurczaka, rzodkiewka, szczypiorek. Kawa zbożowa na mleku.

Zupa krupnik z ziemniakami (seler)

Makaron penne (pszenica) z włoszczyzną i kurczakiem w sosie pomidorowym.

Lemoniada cytrynowo- miętowa.

Serek homogenizowany waniliowy (mleko)/ mus owocowy

Wtorek

9.05

Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, sałata, ser żółty (mleko), pomidor, kiełki rzodkiewki. Herbata malinowa

Zupa pomidorowa z ryżem (seler)

Kotlet schabowy (jaja, pszenica), ziemniaki, surówka wielowarzywna.

Kompot wieloowocowy

Gruszka, pół paczki herbatników (pszenica)

Środa 10.05

Szwedzki stół Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, polędwica sopocka, polędwica drobiowa, ser żółty (mleko), jajko gotowane, sałata, pomidor, ogórek, papryka, rzodkiewka, szczypiorek, kiełki rzodkiewki, pestki dyni. Herbata z cytryną

Zupa brokułowa z ziemniakami (seler, mleko)

Pampuchy (pszenica) z sosem truskawkowo- jogurtowym.

Sok jabłkowy tłoczony z wodą

Budyń waniliowy na mleku z musem malinowym (mleko)

Czwartek

11.05

Chałka (pszenica), masło (mleko)/margaryna roślinna, dżem/ miód. Płatki owsiane na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata

Zupa koperkowa z ryżem (seler)

Kotlet mielony (jaja), ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty.

Lemoniada pomarańczowa

Jabłko, wafle kukurydziane

Piętek 12.05

Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, pasztet, ogórek kiszony, szczypiorek. Płatki kukurydziane na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata z cytryną

Żurek z ziemniakami i jajkiem (seler, mleko)

Pierogi ukraińskie (mleko, pszenica)/ kopytka (pszenica) z okrasą mięsno- cebulową.

Kompot wieloowocowy

Banan

   

Informacje o alergenach występujących w posiłkach zgodnie z rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Ze względu na długi weekend majowy i problemy z określeniem ilości dzieci jadłospis może ulec zmianie !