Jadłospis od 4 maja do 12 maja
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Czwartek 4.05 |
Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, pasta z łososia, pomidor, kiełki brokułowa. Herbata malinowa |
Zupa fasolowa z ziemniakami (seler, mleko) Makaron świderki z serem twarogowym i jogurtem naturalnym na słodko. Sok jabłkowy z wodą |
Kisiel truskawkowy, 3 biszkopty (pszenica) |
Piątek 5.05 |
Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, polędwica sopocka, ogórek zielony, szczypiorek. Płatki kukurydziane na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata |
Zupa pomidorowa z makaronem świderki (seler, mleko, pszenica) Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, gotowana marchewka z groszkiem i z masłem (mleko) Kompot wieloowocowy |
Banan |
Poniedziałek 8.05 |
Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, wędlina delikatesowa z kurczaka, rzodkiewka, szczypiorek. Kawa zbożowa na mleku. |
Zupa krupnik z ziemniakami (seler) Makaron penne (pszenica) z włoszczyzną i kurczakiem w sosie pomidorowym. Lemoniada cytrynowo- miętowa. |
Serek homogenizowany waniliowy (mleko)/ mus owocowy |
Wtorek 9.05 |
Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, sałata, ser żółty (mleko), pomidor, kiełki rzodkiewki. Herbata malinowa |
Zupa pomidorowa z ryżem (seler) Kotlet schabowy (jaja, pszenica), ziemniaki, surówka wielowarzywna. Kompot wieloowocowy
|
Gruszka, pół paczki herbatników (pszenica) |
Środa 10.05 |
Szwedzki stół Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, polędwica sopocka, polędwica drobiowa, ser żółty (mleko), jajko gotowane, sałata, pomidor, ogórek, papryka, rzodkiewka, szczypiorek, kiełki rzodkiewki, pestki dyni. Herbata z cytryną |
Zupa brokułowa z ziemniakami (seler, mleko) Pampuchy (pszenica) z sosem truskawkowo- jogurtowym. Sok jabłkowy tłoczony z wodą |
Budyń waniliowy na mleku z musem malinowym (mleko) |
Czwartek 11.05 |
Chałka (pszenica), masło (mleko)/margaryna roślinna, dżem/ miód. Płatki owsiane na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata |
Zupa koperkowa z ryżem (seler) Kotlet mielony (jaja), ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty. Lemoniada pomarańczowa |
Jabłko, wafle kukurydziane |
Piętek 12.05 |
Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, pasztet, ogórek kiszony, szczypiorek. Płatki kukurydziane na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata z cytryną |
Żurek z ziemniakami i jajkiem (seler, mleko) Pierogi ukraińskie (mleko, pszenica)/ kopytka (pszenica) z okrasą mięsno- cebulową. Kompot wieloowocowy |
Banan |
Informacje o alergenach występujących w posiłkach zgodnie z rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. Ze względu na długi weekend majowy i problemy z określeniem ilości dzieci jadłospis może ulec zmianie ! |