Jadłospis od 3 kwietnia do 14 kwietnia
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 3.04 |
Bułka wrocławska (pszenica), chleb orkiszowy (pszenica, orkisz), masło (mleko), polędwicą drobiową, zielonym ogórkiem, natką pietruszki. Herbata z cytryną |
Krupnik z kaszą jęczmienną i ziemniakami (seler) Makaron penne (pszenica) z kurczakiem i włoszczyzna w sosie pomidorowym. Kompot |
Pałki kukurydziane 4 sztuki, gruszka |
Wtorek 4.04 |
Bułka wrocławska (pszenica), chleb razowy (pszenica), masło (mleko), pasztet, pomidor, szczypiorek. Płatki kukurydziane na mleku/ mleku bez laktozy |
Krem kalafiorowy (seler, mleko) Kotlet mielony (jaja, pszenica), gotowane ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym (mleko). Lemoniada cytrynowa |
Mandarynka, herbatniki zoo (pszenica) |
Środa 5.04 |
Kawa zbożowa (jęczmień) na mleku/ mleku bez laktozy. Szwedzki stół chleb orkiszowy(pszenica, orkisz), bułka weka (pszenica),masło (mleko)/ margaryna roślinna, ser żółty(mleko), polędwica z kurczaka, polędwica sopocka, jajko gotowane, papryka, ogórek zielony, sałata, kiełki, pomidor. Herbata |
Barszcz biały (seler, jaja, pszenica) Ryż na słodko zapiekany z prażonymi jabłkami i jogurtem greckim. Kompot wieloowocowy |
Bułka maślana z kruszonką (pszenica) |
Czwartek 6.04 |
Grzanki z chleba tostowego (pszenica) z masłem (mleko), serem żółty (mleko), ketchupem. Herbata |
Zupa pomidorowa z makaronem (seler, pszenica, mleko Pierogi ukraińskie (pszenica, jaja, mleko) z okrasą z boczku i cebuli. Kompot |
Kisiel, herbatniki (pszenica) |
Piątek 7.04 |
Bułka wrocławska (pszenica), chleb orkiszowy (pszenica, orkisz), masło (mleko), pasta z tuńczyka, rzodkiewka, szczypiorek. Herbata |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (seler, mleko) Naleśniki z dżemem (mleko, pszenica, jaja) Sok jabłkowy z wodą |
Banan |
Wtorek 11.04 |
Bułka wrocławska (pszenica), chleb razowy (pszenica, żyto), masło (mleko)/ margaryna roślinna., polędwica delikatesowa drobiowa, papryka, pietruszka natka. Kakao na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata owocowa. |
Zupa brokułowa z ziemniakami (seler, mleko) Makaron świderki (pszenica) z serem twarogowym(mleko), jogurtem greckim (mleko). Kompot |
Paluszki junior (pszenica) |
Środa 12.04 |
Szwedzki stół bułka wrocławska (pszenica), chleb słonecznikowy (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, pasztet, polędwica z piersi kurczaka, kiełbaska krakowska sucha, ser żółty (mleko), jajko gotowane, sałata masłowa, ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek, pomidor, papryka. Herbata malinowa. Kakao na mleku/ mleku bez laktozy |
Zupa jarzynowa z ziemniakami (seler, mleko) Kluski śląskie (mąka ziemniaczana, jaja) z okrasą cebulową, marchewka z jabłkiem. Lemoniada cytrynowa |
Jogurt owocowy (mleko)/ mus owocowy |
Czwartek 13.04 |
Owsianka na mleku/ mleku bez laktozy. Chałka (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryna roślinna, miód. Herbata z cytryną |
Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mleko, pszenica) Kotlet schabowy (jaja, pszenica), ziemniaki, gotowana mini marchewka z dodatkiem masła. Lemoniada pomarańczowo- cytrynowa. |
Mandarynka, wafle ryżowe |
Piątek 14.04 |
Płatki kukurydziane na mleku/ mleku bez laktozy. Bułka weka (pszenica), chleb orkiszowy (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, pasta jajeczna, pomidor, szczypiorek. Herbata malinowa |
Zupa pieczarkowa z makaronem (mleko, pszenica) Kotlet rybny (jaja, miruna), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i natką pietruszki. Kompot wieloowocowy |
Banan |
Informacje o alergenach występujących w posiłkach zgodnie z rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE ! |