Jadłospis od 3 kwietnia do 14 kwietnia

Jadłospis od 3.04 do 14.04

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

3.04

Bułka wrocławska (pszenica), chleb orkiszowy (pszenica, orkisz), masło (mleko), polędwicą drobiową, zielonym ogórkiem, natką pietruszki. Herbata z cytryną

Krupnik z kaszą jęczmienną i ziemniakami (seler)

Makaron penne (pszenica) z kurczakiem i  włoszczyzna w sosie pomidorowym. Kompot

Pałki kukurydziane 4 sztuki, gruszka

Wtorek

4.04

Bułka wrocławska (pszenica), chleb razowy (pszenica), masło (mleko), pasztet, pomidor, szczypiorek. Płatki kukurydziane na mleku/ mleku bez laktozy

Krem kalafiorowy (seler, mleko)

Kotlet mielony (jaja, pszenica), gotowane ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym (mleko).

Lemoniada cytrynowa

Mandarynka, herbatniki zoo (pszenica)

Środa

5.04

Kawa zbożowa (jęczmień) na mleku/ mleku bez laktozy. Szwedzki stół chleb orkiszowy(pszenica, orkisz), bułka weka (pszenica),masło (mleko)/ margaryna roślinna,  ser żółty(mleko), polędwica z kurczaka, polędwica sopocka, jajko gotowane, papryka, ogórek zielony, sałata, kiełki, pomidor. Herbata

Barszcz biały (seler, jaja, pszenica)

Ryż na słodko zapiekany z prażonymi jabłkami i jogurtem greckim.

Kompot wieloowocowy

Bułka maślana z kruszonką (pszenica)

Czwartek

6.04

Grzanki z chleba tostowego (pszenica) z masłem (mleko), serem żółty (mleko), ketchupem.  Herbata

Zupa pomidorowa z makaronem (seler, pszenica, mleko

Pierogi ukraińskie (pszenica, jaja, mleko) z okrasą z boczku i cebuli.

Kompot

Kisiel, herbatniki (pszenica)

Piątek

7.04

Bułka wrocławska (pszenica), chleb orkiszowy (pszenica, orkisz), masło (mleko), pasta z tuńczyka, rzodkiewka, szczypiorek. Herbata

Zupa ogórkowa z ziemniakami (seler, mleko)

Naleśniki z dżemem (mleko, pszenica, jaja)

Sok jabłkowy z wodą

Banan

Wtorek

11.04

Bułka wrocławska (pszenica), chleb razowy (pszenica, żyto), masło (mleko)/ margaryna roślinna., polędwica delikatesowa drobiowa, papryka, pietruszka natka. Kakao na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata owocowa.

Zupa brokułowa  z ziemniakami (seler, mleko)

Makaron świderki (pszenica) z serem twarogowym(mleko), jogurtem greckim (mleko). Kompot

Paluszki junior (pszenica)

Środa 12.04

Szwedzki stół bułka wrocławska (pszenica), chleb słonecznikowy (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, pasztet, polędwica z piersi kurczaka, kiełbaska krakowska sucha, ser żółty (mleko), jajko gotowane, sałata masłowa, ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek, pomidor, papryka.

Herbata malinowa. Kakao na mleku/ mleku bez laktozy

Zupa jarzynowa z ziemniakami (seler, mleko)

Kluski śląskie (mąka ziemniaczana, jaja) z okrasą cebulową, marchewka z jabłkiem.

Lemoniada cytrynowa

Jogurt owocowy (mleko)/ mus owocowy

Czwartek 13.04

Owsianka na mleku/ mleku bez laktozy. Chałka (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryna roślinna, miód.

Herbata z cytryną

Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mleko, pszenica)

Kotlet schabowy (jaja, pszenica), ziemniaki, gotowana mini marchewka z dodatkiem masła.

Lemoniada pomarańczowo- cytrynowa.

Mandarynka, wafle ryżowe

Piątek

14.04

Płatki kukurydziane na mleku/ mleku bez laktozy. Bułka weka (pszenica), chleb orkiszowy (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, pasta jajeczna, pomidor, szczypiorek. Herbata malinowa

Zupa pieczarkowa z makaronem (mleko, pszenica)

Kotlet rybny (jaja, miruna), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i natką pietruszki.

Kompot wieloowocowy

Banan

   

Informacje o alergenach występujących w posiłkach zgodnie z rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE !