Jadłospis ferie
JADŁOSPIS FERIE
13 LUTEGO DO 24 LUTEGO
Poniedziałek 13 lutego
Kanapeczki z bułki wrocławskiej (pszenica), chleba razowego (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, polędwicą delikatesową z kurczaka, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem. Herbata
Obiad; Zupa wiedeńska z kaszą manną (seler, mleko)
Drugie danie: Makaron penne (pszenica) z kurczakiem i warzywami w sosie pomidorowym. Kompot
Podwieczorek: Mus owocowy
Wtorek 14 lutego
Kanapeczki z bułki wrocławskiej (pszenica), chleba wieloziarnistego (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, z serem żółtym (mleko) lub z pasztetem dla dzieci z alergią na mleko, pomidor i szczypiorek. Kakao na mleku/ mleku bez laktozy
Obiad: zupa koperkowa z ziemniakami (seler, mleko)
Drugie danie: Gulasz z szynki wieprzowej (pszenica) z kaszą gryczaną, surówka z buraczków. Kompot
Podwieczorek: Jabłko i biszkopty (pszenica)
Środa 15 lutego
Kanapeczki z bułki wrocławskiej (pszenica), chleba orkiszowego (pszenica, orkisz) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną,polędwicą sopocką, papryką i pietruszką. Herbata
Obiad: żurek z ziemniakami (seler, mleko, żyto)
Drugie danie: Kopytka (pszenica) z bułką tartą na maśle (pszenica, mleko), surówka z marchewki i jabłka. Lemoniada cytrynowa
Podwieczorek:Banan
Czwartek 16 lutego
Śniadanie:Chleb pszenny z masłem (mleko), twarożkiem z sera białego na słono z dodatkiem szczypiorku i rzodkiewki. Płatki kukurydziane na mleku. Herbata
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem muszelki (pszenica, mleko)
Drugie danie: Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, mini marchewka z masłem. Kompot
Podwieczorek: Pączek z okazji tłustego czwartku
Piątek 17 lutego
Śniadanie: Kanapeczki z bułki wrocławskiej (pszenica), chleba razowego (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, parówki z szynki 2 szt, ketchup. Herbata
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami (seler, mleko)
Drugie danie: Makaron świderki (pszenica) z serem twarogowym białym, jogurtem naturalnym greckim na słodko. Kompot
Podwieczorek: Paluszki junior pół paczki (pszenica)
Poniedziałek 20 lutego
Kanapeczki z bułki wrocławskiej (pszenica), chleba wieloziarnistego (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, pasztetem, ogórkiem zielonym, szczypiorkiem. Herbata
Zupa: kalafiorowa z ziemniakami (seler, mleko)
Drugie danie: Makaron spaghetti (pszenica) z mięsem mielonym, papryką i pieczarką w sosie pomidorowym. Kompot
Podwieczorek: gruszka, 2 wafle ryżowe
Wtorek 21 lutego
Tosty (pszenica) z masłem/ margaryną roślinną (mleko) z serem żółtym (mleko), ketchupem. Kakao na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata
Zupa: pomidorowa z makaronem (pszenica, mleko)
Drugie danie: Kotlet schabowy (jaja, pszenica), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z sosem na bazie oleju i koperku.
Podwieczorek: jogurt owocowy (mleko)/ dla dzieci a alergią mus owocowy
Środa 22 lutego
Kanapeczki z bułki wrocławskiej (pszenica), chleba wieloziarnistego (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, polędwicą sopocką, papryką, szczypiorkiem. Herbata
Zupa brokułowa z ziemniakami (seler, mleko)
Drugie danie: Kluski śląskie (pszenica) z okrasą mięsno- cebulową. Kompot
Podwieczorek: pół palucha z serem (pszenica, mleko)
Czwartek 23 lutego
Śniadanie: chałka (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, miodem. Kawa zbożowa na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata malinowa
Zupa koperkowa z ryżem (seler, mleko)
Drugie danie: Kotlet mielony (jaja), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty. Lemoniada cytrynowa
Podwieczorek: Jabłko, 3 biszkopty
Piątek 24 lutego
Śniadanie: Kanapeczki z bułki wrocławskiej (pszenica), chleba wieloziarnistego (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, jajkiem gotowanym, rzodkiewką, szczypiorkiem.
Zupa: ogórkowa z ziemniakami (seler, mleko)
Drugie danie: Pierogi z serem i ziemniakami (pszenica, mleko) dla dzieci z alergią na mleko kopytka. Kompot
Podwieczorek: Banan