Jadłospis ferie

JADŁOSPIS FERIE

13 LUTEGO DO 24 LUTEGO

 

Poniedziałek 13 lutego

Kanapeczki z bułki wrocławskiej (pszenica), chleba razowego (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, polędwicą delikatesową z kurczaka, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem. Herbata

Obiad; Zupa wiedeńska z kaszą manną (seler, mleko)

Drugie danie: Makaron penne (pszenica) z kurczakiem i warzywami w sosie pomidorowym. Kompot

Podwieczorek: Mus owocowy

Wtorek 14 lutego

Kanapeczki z bułki wrocławskiej (pszenica), chleba wieloziarnistego (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, z serem żółtym (mleko) lub z pasztetem dla dzieci z alergią na mleko, pomidor i szczypiorek. Kakao na mleku/ mleku bez laktozy

Obiad: zupa koperkowa z ziemniakami (seler, mleko)

Drugie danie: Gulasz z szynki wieprzowej (pszenica) z kaszą gryczaną, surówka z buraczków. Kompot

Podwieczorek: Jabłko i biszkopty (pszenica)

 Środa 15 lutego

Kanapeczki z bułki wrocławskiej (pszenica), chleba orkiszowego (pszenica, orkisz) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną,polędwicą sopocką, papryką i pietruszką. Herbata

Obiad: żurek z ziemniakami (seler, mleko, żyto)

Drugie danie: Kopytka (pszenica) z bułką tartą na maśle (pszenica, mleko), surówka z marchewki i jabłka. Lemoniada cytrynowa

Podwieczorek:Banan

Czwartek 16 lutego

Śniadanie:Chleb pszenny  z masłem (mleko), twarożkiem z sera białego na słono z dodatkiem szczypiorku i rzodkiewki.  Płatki kukurydziane na mleku. Herbata

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem muszelki (pszenica, mleko)

Drugie danie: Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, mini marchewka z masłem. Kompot

Podwieczorek: Pączek z okazji tłustego czwartku

Piątek 17 lutego

Śniadanie: Kanapeczki z bułki wrocławskiej (pszenica), chleba razowego (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, parówki z szynki 2 szt, ketchup. Herbata

Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami (seler, mleko)

Drugie danie: Makaron świderki (pszenica) z serem twarogowym białym, jogurtem naturalnym greckim na słodko. Kompot

Podwieczorek: Paluszki junior pół paczki (pszenica)

Poniedziałek 20 lutego

Kanapeczki z bułki wrocławskiej (pszenica), chleba wieloziarnistego (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, pasztetem, ogórkiem zielonym, szczypiorkiem. Herbata

Zupa: kalafiorowa z ziemniakami (seler, mleko)

Drugie danie: Makaron spaghetti (pszenica) z mięsem mielonym, papryką i pieczarką w sosie pomidorowym. Kompot

Podwieczorek: gruszka, 2 wafle ryżowe

Wtorek 21 lutego

Tosty (pszenica) z masłem/ margaryną roślinną (mleko) z serem żółtym (mleko), ketchupem. Kakao na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata

Zupa: pomidorowa z makaronem (pszenica, mleko)

Drugie danie: Kotlet schabowy (jaja, pszenica), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z sosem na bazie oleju i koperku.

Podwieczorek: jogurt owocowy (mleko)/ dla dzieci a alergią mus owocowy

Środa 22 lutego

Kanapeczki z bułki wrocławskiej (pszenica), chleba wieloziarnistego (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, polędwicą sopocką, papryką, szczypiorkiem. Herbata

Zupa brokułowa z ziemniakami (seler, mleko)

Drugie danie: Kluski śląskie (pszenica) z okrasą mięsno- cebulową. Kompot

Podwieczorek: pół palucha z serem (pszenica, mleko)

Czwartek 23 lutego

Śniadanie: chałka (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, miodem. Kawa zbożowa na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata malinowa

Zupa koperkowa z ryżem (seler, mleko)

Drugie danie: Kotlet mielony (jaja), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty. Lemoniada cytrynowa

Podwieczorek: Jabłko, 3 biszkopty

Piątek 24 lutego

Śniadanie: Kanapeczki z bułki wrocławskiej (pszenica), chleba wieloziarnistego (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, jajkiem gotowanym, rzodkiewką, szczypiorkiem.

Zupa: ogórkowa z ziemniakami (seler, mleko)

Drugie danie: Pierogi z serem i ziemniakami (pszenica, mleko) dla dzieci z alergią na mleko kopytka. Kompot

Podwieczorek: Banan

Jadłospis z przyczyn od nas niezależnych może ulec zmianie.