Jadłospis od 23.10 do 3.11

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

23.10

Płatki kukurydziane na mleku/ napoju ryżowym. Bułka weka (pszenica), chleb orkiszowy (orkisz, pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, jajecznica (jaja) ze szczypiorkiem, kawałki papryki/ kanapki ze schabem pieczonym, papryką i szczypiorkiem.  Herbata czarna z cytryną.

Zupa jarzynowa z ziemniakami (seler, mleko)

Makaron pióra (pszenica) z sosem pomidorowym  z mięsem z piersi kurczaka, włoszczyzną i cukinią(pszenica).

Sok jabłkowo- wiśniowy tłoczony.

Bułka słodka z dżemem (pszenica, mleko), gruszka

Wtorek

24.10

Bułka weka (pszenica), chleb ze słonecznikiem (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, pasta z tuńczyka z dodatkiem szczypiorku, ogórka kiszone z majonezem (jaja, gorczyca) i ketchupem, pomidor.

Herbata z dzikiej róży

Zupa fasolowa z majerankiem i ziemniakami (seler)

Gulasz z szynki wieprzowej, kasza jęczmienna pęczak, buraczki wiórki z jabłkiem.

Sok pomarańczowy tłoczony 100%

Serek homogenizowany (mleko)/ mus owocowy

Środa

25.10

Szwedzki stół: Bułka weka (pszenica), chleb żytni (żyto), masło (mleko)/ margaryna roślinna do wyboru: schab pieczony, , gotowane jajko, pasztet, ser żółty (mleko), warzywa: sałata, pomidor, ogórek, papryka, szczypiorek, kiełki rzodkiewki.

Kakao na mleku/ napoju ryżowym.

Herbata z cytryną

Zupa barszcz biały z kiełbasą białą i jajkiem (seler, pszenica, mleko)

Ryż z prażonymi jabłkami z jogurtem naturalnym na słodko (mleko).

Dla każdego dziecka ze szkoły jogurt owocowy (mleko).

Lemoniada cytrynowo- pomarańczowa na miodzie z miętą.

Banan

Czwartek

26.10

Płatki owsiane na mleku/ napoju ryżowym z bananem. Chałka (pszenica) z masłem(mleko)/ margaryną roślinną, twarożek na słodko  (mleko)/ dżem/ miód.

Herbata czarna z cytryną

Krem z dyni z groszkiem ptysiowym (seler, mleko, pszenica)

Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, gotowana marchewka z groszkiem z dodatkiem masła (mleko).

Kompot wieloowocowy.

Pałki kukurydziane, jabłko

Piątek

27.10

Kawa zbożowa (jęczmień) na mleku/ napoju ryżowym. Grzanki z chleba tostowego (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, serem żółtym (mleko) i ketchupem. Słupki zielonego ogórka, dla dzieci bezmlecznych grzanki z dżemem lub pasztetem.  Herbata malinowa

Zupa pomidorowa z makaronem  świderki (seler, mleko, pszenica)

Paluszki rybne z mintaj (pszenica), ziemniaki gotowane z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i szczypiorkiem.  Kompot wieloowocowy

Herbatniki zoo (pszenica), śliwka

Poniedziałek 30.10

Bułka weka (pszenica), chleb graham (pszenica), masło (mleko), margaryna roślinna, parówki z szynki 2 szt, ketchup. Kawałki papryki. Kawa zbożowa (jęczmień) na mleku/ napoju ryżowym. Herbata z dzikiej róży

Zupa krupnik z ziemniakami (seler, mleko)

Łazanki (pszenica) z kapustą kiszoną z mięsem z łopatki wieprzowej, kiełbasa podwawelska.

Kompot wieloowocowy

Wafle ryżowe, mandarynka

Wtorek

31.10

Płatki jaglane na mleku/ napoju ryżowym

Bułka weka (pszenica), chleb razowy (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką.

Herbata malinowa

Zupa koperkowa z ryżem (seler, mleko)

Kotlet mielony (jaja, pszenica), ziemniaki z koperkiem, gotowana fasolka szparagowa z dodatkiem masła (mleko).

Lemoniada pomarańczowa z melisą

Banan

Środa

1.11

wolne

Czwartek

2.11

Owsianka (owies) na mleku/ mleku bez laktozy

Chałka (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, miód.

Herbata

Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mleko, pszenica)

Kotlety z piersi kurczaka (jaja, pszenica), ziemniaki z koperkiem, mizeria z ogórków zielonych z jogurtem naturalnym (mleko).

Kompot wieloowocowy

Paluszki (pszenica)

Piątek 3. 11

 Bułka weka (pszenica), chleb orkiszowy (orkisz), polędwica sopocka, ogórek zielony, szczypiorek. Herbata z cytryną

Zupa brokułowa z ziemniakami (seler, mleko)

Makaron spaghetti (pszenica) z sosem pomidorowym, świeżą bazylią. 

Kompot wieloowocowy

Budyń, biszkopty (pszenica)

 

W jadłospisie oznaczono alergeny zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

SMACZNEGO !