Jadłospis od 20.11 do 24.11

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek 20.11

Bułka weka (pszenica), chleb żytni ze słonecznikiem (żyto), masło (mleko)/ margaryna roślinna,  szynka delikatesowa z kurczaka, papryka, szczypiorek. Kakao na mleku/ napoju owsianym (owies). Herbata czarna z cytryną

Zupa brokułowa z ziemniakami (seler, mleko)

Makaron spaghetti (pszenica)  z sosem bolońskim (w  składzie: mięso mielone, marchewka, pietruszka, cebula, czosnek, pomidory krojone)

Lemoniada pomarańczowo- cytrynowa.

Herbatniczki mini zoo (pszenica)  mandarynka

Wtorek 21.11

Grzanki (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryna roślinna, ser żółty gouda (mleko) z szynką, ketchup. Talarki zielonego ogórka.

Owsianka (owies) na mleku/ napoju owsianym (owies). Herbata malinowa

Zupa krupnik z ziemniakami (seler, jęczmień)

Schab w sosie koperkowym (pszenica), z kaszą gryczaną, surówka z buraczków z jabłkiem.

Sok jabłkowy z wodą

Serek waniliowy (mleko)

Środa 22.11

Bułka weka (pszenica), chleb wieloziarnisty (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, polędwica sopocka, pomidor, szczypiorek. Herbata dzika róża

Barszcz czerwony z ziemniakami (seler, mleko)

Makaron świderki (pszenica), ser twarogowy (mleko), jogurt naturalny (mleko) na słodko.

Kompot wieloowocowy.

Paluch z serem i ziołami (pszenica)

Czwartek 23.11

Chałka (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, miodem. Płatki kukurydziane (jęczmień) na mleku/ napoju owsianym (owies)

Zupa pieczarkowa z makaronem świderki (seler, mleko, pszenica)

Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, surówka colesław (kapusta biała, marchewka, cebulka, sok z cytryny, majonez (jaja))

Sok jabłkowy tłoczony

Talerzyki kukurydziane, gruszka

Piątek 24.11

Bułka weka (pszenica), chleb razowy (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, sałata, jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek. Herbata z cytryną 

Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mleko)

Paluszki rybne (mintaj, pszenica), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i natką pietruszki

Kompot wieloowocowy 

Banan

W jadłospisie oznaczono alergeny zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

SMACZNEGO !