jadłospis 22.05 do 26.05

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

22.05

Bułka weka, chleb razowy (pszenica, żyto), masło (mleko)/ margaryna roślinna, szynka chlebowa, rzodkiewka, szczypiorek. Herbata z cytryną

Zupa grochowa z ziemniakami (seler, mleko)

Makaron spaghetti z sosem mięsno- pomidorowym (pszenica)

Kompot wieloowocowy

Mus owocowy 100 %

23.05

Bułka wrocławska, chleb graham (zboża zawierające gluten), masło (mleko), jajecznica, papryka i szczypiorek. Herbata

Zupa koperkowa z ryżem (seler, mleko)

Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, surówka z młodej kapusty z marchewką i kukurydzą z dodatkiem majonezu.

Kompot wieloowocowy

Kisiel, pałki kukurydziane

24.05

Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, polędwica sopocka, ogórek zielony, szczypiorek. Kakao na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata

Zupa krupnik  z ziemniakami i natką pietruszki (seler)

Pampuchy (pszenica) w sosie truskawkowo- jogurtowym.

Lemoniada cytrynowo- pomarańczowa,

Gruszka, pół paczki paluszków

25.05

Bułka weka (pszenica), chleb wieloziarnisty (pszenica, żyto) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, ser żółty (mleko), pomidor, natka pietruszki. Herbata czarna z cytryną

Rosół z makaronem (seler, pszenica)

Potrawka z kurczaka (pszenica mleko), ziemniaki, surówka z buraczków.

Sok jabłkowy z wodą

Pół rogala makiem z masłem  (pszenica, mleko)

26.05

Płatki jaglane na mleku/ mleku bez laktozy. Bułka weka (pszenica), chleb graham (pszenica), masło (mleko)/ margaryn roślinna, pasta z łososia, papryka, natka pietruszki. Herbata malinowa

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (seler, mleko)

Ryż z prażonymi jabłkami i jogurtem greckim (mleko) na słodko.

Lemoniada cytrynowo- miętowa.

Ciasteczka zbożowe (pszenica), nektarynka

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE !