Jadłospis 18.12 do 22.12.2023

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek 18.12

Bułka weka (pszenica), chleb orkiszowy (orkisz) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, polędwicą sopocką, ogórkiem, szczypiorkiem. Kawa zbożowa (jęczmień) na mleku/ napoju owsianym (owies). Herbata

Zupa brokułowa z ziemniakami (seler)

Makaron penne (pszenica) z sosem z mięsem mielonym, papryką i pieczarką.

Lemoniada cytrynowa z melisą

Pół bułki  słodkiej  z kruszonką (pszenica, mleko)

Wtorek 19.12

Bułka weka (pszenica), chleb graham (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, pasta z tuńczyka, rzodkiewka, szczypiorek. Herbata

Zupa koperkowa z ryżem (seler, mleko)

Gulasz z szynki wieprzowej, ziemniaki, surówka buraczki wiórki z jabłkiem.   pomarańczowo- miętowa

Serek waniliowy (mleko)

Środa 20.12

Bułka weka (pszenica), chleb wieloziarnisty (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, schab pieczony, papryką i szczypiorkiem. Herbata malinowa

Kapuśniak z ziemniakami (seler)

Pierogi ruskie (pszenica, mleko) z okrasą mięsno-cebulową.

Sok jabłkowy z wodą

Budyń (pszenica) na mleku/ napoju roślinnym. Mandarynka

Czwartek 21.12

Chałka (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, dżemem. Płatki kukurydziane na mleku/ napoju owsianym (owies). Herbata

Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mleko)

Kotlet schabowy (pszenica, jaja), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem i kukurydzą.

Kompot wieloowocowy

Wafle ryżowe, jabłko

Piątek 22.12

Bułka weka (pszenica), chleb razowy (pszenica) z masłem (mleko)/margaryną roślinną, schab gotowany, ogórek, sałata, szczypiorek. Herbata malinowa

Barszcz czerwony z ziemniakami (seler, mleko)

Ryż z prażonymi jabłkami i jogurtem greckim (mleko) na słodko.

Sok jabłkowy z wodą

Paluch z makiem (pszenica)

W jadłospisie oznaczono alergeny zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Jadłospis może SMACZNEGO !