Jadłospis od 11.09 do 22.09.2023

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

11.09

Bułka weka (pszenica), chleb razowy (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, polędwica sopocka, rzodkiewka, szczypiorek. Kawa zbożowa (jęczmień) na mleku/ na napoju owsianym. Herbata malinowa

Zupa dyniowa z ziemniakami (seler, mleko)

Makaron spaghetti (pszenica) z mięsem mielonym z szynki wieprzowej, papryką i pieczarkami w sosie pomidorowym.

Kompot wieloowocowy

Chrupki kukurydziane pół paczki, gruszka

Wtorek

12.09

Bułka weka (pszenica), chleb słonecznikowy (pszenica, żyto), masło (mleko)/ margaryna roślinna, ser żółty (mleko)/ wędlina delikatesowa z kurczaka, pomidor, natka pietruszki. Płatki kukurydziane na mleku/ na napoju roślinnym. Herbata z cytryną

Zupa koperkowa z ziemniakami (seler, mleko)

Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, gotowana marchewka z groszkiem (pszenica, masło)

Sok jabłkowy tłoczony 100% z wodą

Ciasteczka orkiszowe Ania (orkisz), jabłko

Środa

13.09

Szwedzki stół: Bułka weka (pszenica), chleb graham (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, do wyboru: gotowane jajko/ ser żółty (mleko)/ kiełbaska żywiecka, sałata, papryka, pomidor, ogórek, kiełki brokuła.

Herbata malinowa

Barszcz czerwony z ziemniakami (seler, mleko)

Kluski śląski (pszenica, jaja) z okrasą mięsno- cebulową, surówka z marchewki i jabłka (mleko)

Lemoniada pomarańczowa z melisą i miodem

Herbatniki zoo Ania bez dodatku cukru (pszenica), śliwka

Czwartek

14.09

Chałka (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, miodem.

Kasza jaglana na mleku/ napoju roślinnym

Herbata

Zupa pomidorowa z makaronem świderki (seler, mleko, pszenica)

Kotlet mielony (jaja), ziemniaki gotowane z koperkiem, surówka z buraczków z jabłkiem.

Kompot wieloowocowy

Banan

Piątek

15.09

Bułka weka (pszenica), chleb wielozbożowy (pszenica, żyto), masło (mleko)/ margaryna roślinna, gotowane jajko, ketchup, ogórek, szczypiorek. Herbata z cytryną

Zupa szczawiowa z ryżem (seler, mleko)

Paluszki rybne (mintaj, pszenica), ziemniaki, surówka z kapusty białej z marchewką i jabłkiem.

Lemoniada cytrynowo- miętowa

Warkocz z makiem (pszenica)

Poniedziałek

18.09

Bułka weka (pszenica), chleb razowy (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, wędlina delikatesowa z kurczaka, papryka, szczypiorek.

Płatki kukurydziane (jęczmień) na mleku/ napoju roślinnym

Herbata malinowa

Zupa krupnik z ziemniakami (seler)

Gołąbki bez zawijania ryż z mięsem mielonym i cebulką, z sosem pomidorowym, surówka z kapusty włoskiej z marchewką.

Kompot wieloowocowy

Jogurt owocowy (mleko)/ mus owocowy

Wtorek

19.09

Bułka weka (pszenica), chleb orkiszowy(pszenica, orkisz), masło (mleko)/ margaryna roślinna, ser żółty (mleko)/ pasztet, pomidor, szczypiorek.  Kawa zbożowa (jęczmień) na mleku/ na napoju owsianym. Herbata malinowa

Zupa wiedeńska z kaszą manną (seler)

Kotlet schabowy (jaja, pszenica), ziemniaki, gotowana mini marchewka z dodatkiem masła (mleko).

Kompot wieloowocowy

Nektarynka, wafle ryżowe

Środa

20.09

Bułka weka (pszenica), chleb razowy (graham), masło (mleko)/ margaryna roślinna, parówki z szynki, talarki zielonego ogórka, ketchup. Herbata dzika róża

Zupa ogórkowa z ziemniakami (seler, mleko)

Pampuchy (pszenica) z polewą truskawkowo- jogurtową (mleko)

Sok jabłkowo- gruszkowy tłoczony 100% z wodą

Banan

Czwartek

21.09

Rogal z makiem (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, dżem truskawkowy.

Płatki owsiane na mleku/ napoju roślinnym. Herbata czarna z cytryną

Zupa pieczarkowa z makaronem (seler, mleko, pszenica)

Sznycel z indyka (jaja, pszenica), ziemniaki,  surówka wielowarzywna z kapustą pekińską.

Sok jabłkowo- wiśniowy z wodą

Paluszki junior (pszenica), brzoskwinia

Piątek

22.09

Bułka weka (pszenica), chleb razowy (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, pasta z łososia z pomidorem i szczypiorkiem. Herbata malinowa

Zupa brokułowa z ziemniakami (seler, mleko)

Spaghetti (pszenica) napoli z sosem pomidorowym posypany tartym żółtym serem (mleko)

Lemoniada pomarańczowa z miętą i miodem

Bułka słodka z kruszonką (pszenica, jaja)

 

 

 

 

 

W jadłospisie oznaczono alergeny zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

SMACZNEGO !