Jadłospis od 11.03 do 15.03
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 11.03 |
Bułka weka (pszenica), chleb żytni (żyto), masło (mleko)/ margaryna roślinna, indyk gotowany, rzodkiewka, szczypiorek. Kakao na mleku/ napoju owsianym (owies) |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami (mleko) Makaron penne (pszenica) z indykiem i włoszczyzną w sosie pomidorowym. Kompot wieloowocowy |
Jogurt truskawkowy(mleko) biszkopty 5 szt |
Wtorek 12.03 |
Tosty (pszenica) z żółtym serem (mleko) i ketchupem. Kawałki papryki i kiełki rzodkiewki. Płatki kukurydziane na mleku/ napoju owsianym (owies)
|
Zupa koperkowa z ryżem (seler, mleko) Kotlet z piersi kurczaka (jaja, pszenica), ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem greckim (mleko). Lemoniada pomarańczowo-cytrynowa z melisą. |
Panna cotta na mleczku kokosowym (kokos) z musem truskawkowym- wyrób własny |
Środa 13.03 |
Kajzerka (pszenica) z masełkiem (mleko)/ margaryną roślinną, jajecznica z szczypiorkiem. Zielony ogórek. Herbata czarna z cytryną |
Żurek z białą kiełbaską i jajkiem z ziemniakami (seler, mleko, żyto) Ryż z prażonymi jabłkami i jogurtem greckim na słodko (mleko). Kompot wieloowocowy
|
Paluch z serem i ziołami (pszenica) |
Czwartek 14.03 |
Chałka (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, miodem. Płatki owsiane (owies) na mleku/ mleku bez laktozy |
Zupa fasolowa z majerankiem i ziemniakami (seler) Schab w sosie pieczarkowo- koperkowym z kaszą pęczak, surówka z buraczków z cebulką. Sok jabłkowo-gruszkowy tłoczony 100% z wodą. |
Mus owocowy, wafle ryżowe |
Piątek 15.03 |
Bułka weka (pszenica), chleb orkiszowy (orkisz), masło (mleko)/ margaryn roślinna, pasztet, papryka, natka pietruszki. Kawa zbożowa (jęczmień) na mleku/ napoju owsianym. Herbata malinowa |
Pomidorowa z makaronem świderki (seler, mleko) Kotlet rybny (mintaj, pszenica, jaja), ziemniaki, surówka colesław z białą kapustą, marchewką, cebulką z sosem majonezowo- jogurtowym (mleko). Kompot wieloowocowy |
Chrupki kukurydziane, jabłka |
|
|
Jadłospis może ulec zmianie ! W jadłospisie oznaczono alergeny zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Smacznego !
|
|