Jadłospis od 11.03 do 15.03

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

11.03

Bułka weka (pszenica), chleb żytni (żyto), masło (mleko)/ margaryna roślinna, indyk gotowany, rzodkiewka, szczypiorek.

Kakao na mleku/ napoju owsianym (owies)

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (mleko)

Makaron penne (pszenica) z indykiem i włoszczyzną w sosie pomidorowym.

Kompot wieloowocowy

Jogurt truskawkowy(mleko) biszkopty 5 szt

Wtorek

12.03

Tosty (pszenica) z żółtym serem (mleko) i ketchupem. Kawałki papryki i kiełki rzodkiewki.

Płatki kukurydziane na mleku/ napoju owsianym (owies)

Zupa koperkowa z ryżem (seler, mleko)

Kotlet z piersi kurczaka (jaja, pszenica), ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem greckim (mleko).

Lemoniada pomarańczowo-cytrynowa z melisą.

Panna cotta na mleczku kokosowym (kokos) z musem truskawkowym- wyrób własny

Środa

13.03

Kajzerka (pszenica) z masełkiem (mleko)/ margaryną roślinną, jajecznica z szczypiorkiem. Zielony ogórek.

Herbata czarna z cytryną

Żurek z białą kiełbaską i jajkiem z ziemniakami (seler, mleko, żyto)

Ryż z prażonymi jabłkami i jogurtem greckim na słodko (mleko).

Kompot wieloowocowy

Paluch z serem i ziołami (pszenica)

Czwartek

14.03

Chałka (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, miodem. Płatki owsiane (owies) na mleku/ mleku bez laktozy

Zupa fasolowa z majerankiem i ziemniakami (seler)

Schab w sosie pieczarkowo- koperkowym z kaszą pęczak, surówka z buraczków z cebulką.

Sok jabłkowo-gruszkowy tłoczony 100% z wodą.

Mus owocowy, wafle ryżowe

Piątek

15.03

Bułka weka (pszenica), chleb orkiszowy (orkisz), masło (mleko)/ margaryn roślinna, pasztet, papryka, natka pietruszki. Kawa zbożowa (jęczmień) na mleku/ napoju owsianym.

Herbata malinowa         

Pomidorowa z makaronem świderki  (seler, mleko)

Kotlet rybny (mintaj, pszenica, jaja), ziemniaki, surówka colesław z białą kapustą, marchewką, cebulką z sosem majonezowo- jogurtowym (mleko).

Kompot wieloowocowy

Chrupki kukurydziane, jabłka

Jadłospis może ulec zmianie !

W jadłospisie oznaczono alergeny zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Smacznego !