jadłospis 22.05 do 26.05
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
22.05 |
Bułka weka, chleb razowy (pszenica, żyto), masło (mleko)/ margaryna roślinna, szynka chlebowa, rzodkiewka, szczypiorek. Herbata z cytryną |
Zupa grochowa z ziemniakami (seler, mleko) Makaron spaghetti z sosem mięsno- pomidorowym (pszenica) Kompot wieloowocowy |
Mus owocowy 100 % |
23.05 |
Bułka wrocławska, chleb graham (zboża zawierające gluten), masło (mleko), jajecznica, papryka i szczypiorek. Herbata |
Zupa koperkowa z ryżem (seler, mleko) Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, surówka z młodej kapusty z marchewką i kukurydzą z dodatkiem majonezu. Kompot wieloowocowy |
Kisiel, pałki kukurydziane |
24.05 |
Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, polędwica sopocka, ogórek zielony, szczypiorek. Kakao na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata |
Zupa krupnik z ziemniakami i natką pietruszki (seler) Pampuchy (pszenica) w sosie truskawkowo- jogurtowym. Lemoniada cytrynowo- pomarańczowa, |
Gruszka, pół paczki paluszków |
25.05 |
Bułka weka (pszenica), chleb wieloziarnisty (pszenica, żyto) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, ser żółty (mleko), pomidor, natka pietruszki. Herbata czarna z cytryną |
Rosół z makaronem (seler, pszenica) Potrawka z kurczaka (pszenica mleko), ziemniaki, surówka z buraczków. Sok jabłkowy z wodą |
Pół rogala makiem z masłem (pszenica, mleko) |
26.05 |
Płatki jaglane na mleku/ mleku bez laktozy. Bułka weka (pszenica), chleb graham (pszenica), masło (mleko)/ margaryn roślinna, pasta z łososia, papryka, natka pietruszki. Herbata malinowa |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami (seler, mleko) Ryż z prażonymi jabłkami i jogurtem greckim (mleko) na słodko. Lemoniada cytrynowo- miętowa. |
Ciasteczka zbożowe (pszenica), nektarynka |
|
|
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE ! |
|