Jadłospis od 13.05 do 17.05.2024

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek 13.05

Pieczywo mieszane (pszenica, żyto,
orkisz), masło (mleko), jajecznica, sałata,
ogórek, pomidor.

Kawa zbożowa (jęczmień) na
mleku/mleko bez laktozy, herbata

Zupa koperkowa z ziemniakami
(seler, mleko)
Makaron spaghetti (pszenica, mleko)
z sosem mięsno-pomidorowym

Kompot wieloowocowy

Koktajl
truskawkowy,
skyr, pałka
kukurydziana

Wtorek 14.05

Pieczywo mieszane (pszenica, żyto,
orkisz), masło (mleko), ser żółty (mleko),
kiełki, papryka

Herbata malinowa

Barszcz czerwony z ziemniakami
(seler, mleko)
Gulasz z szynki wieprzowej
(pszenica), kasza jęczmienna pęczak,
ogórek kiszony.
Lemoniada

Kisiel, biszkopty

Środa

15.05

Pieczywo mieszane (pszenica, żyto,
orkisz), masło (mleko), polędwica z
indyka, pomidor, szczypiorek
Herbata z cytryną
Zupa jarzynowa (seler)
Pierogi ruskie z cebulką
Woda z cytyną

Banan, jogurt
naturalny

Czwartek

16.05

Chałka (pszenica)z masłem (mleko),
dżem truskawkowy, płatki kukurydziane
na mleku

Herbata z cytryną

Rosół z makaronem (seler)
Potrawka z kurczaka z ryżem

Kompot z jabłek

Mandarynka,
herbatniki
(pszenica)

Piątek

17.05

Bułka wrocławska (pszenica), chleb
razowy (pszenica), pasztet, rzodkiewka,
szczypiorek.

Herbata malinowa

Zupa wiedeńska z kaszą.
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka
(marchew, jabłko)

Lemoniada pomarańczowa z miętą

Mandarynka,
herbatniki
(pszenica)
Paluch z makiem
(pszenica),
herbata

 

Jadłospis może ulec zmianie ! W jadłospisie oznaczono alergeny zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Smacznego !