Jadłospis od 13.05 do 17.05.2024
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 13.05 |
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, Kawa zbożowa (jęczmień) na |
Zupa koperkowa z ziemniakami Kompot wieloowocowy |
Koktajl |
Wtorek 14.05 |
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, Herbata malinowa |
Barszcz czerwony z ziemniakami (seler, mleko) Gulasz z szynki wieprzowej (pszenica), kasza jęczmienna pęczak, ogórek kiszony. Lemoniada |
Kisiel, biszkopty |
Środa 15.05 |
Pieczywo mieszane (pszenica, żyto, orkisz), masło (mleko), polędwica z indyka, pomidor, szczypiorek Herbata z cytryną |
Zupa jarzynowa (seler) Pierogi ruskie z cebulką Woda z cytyną |
Banan, jogurt |
Czwartek 16.05 |
Chałka (pszenica)z masłem (mleko), Herbata z cytryną |
Rosół z makaronem (seler) Kompot z jabłek
|
Mandarynka, |
Piątek 17.05 |
Bułka wrocławska (pszenica), chleb Herbata malinowa |
Zupa wiedeńska z kaszą. Lemoniada pomarańczowa z miętą |
Mandarynka, |
|
Jadłospis może ulec zmianie ! W jadłospisie oznaczono alergeny zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Smacznego !
|