Jadłospis od 12.02 do 16.02.2024
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 12.02
|
Bułka weka (pszenica), chleb razowy (pszenica, żyto), masło (mleko)/margaryna roślinna, filecik maślany, pomidor, szczypiorek. Herbata dzika róża
|
Żurek z ziemniakami z jajkiem (pszenica, mleko, seler) Makaron penne (pszenica) z mięsem z piersi kurczaka, włoszczyzną w sosie pomidorowym (pszenica, seler) Sok jabłkowy tłoczony z wodą |
Paluszki(pszenica) mandarynka |
Wtorek 13.02 |
Bułka weka (pszenica), chleb orkiszowy (orkisz), masło (mleko)/ margaryna roślinna, ser żółty (mleko), rzodkiewka, szczypiorek. Kakao na mleku/ napoju owsianym. Herbata malinowa |
Zupa kalafiorowa z koperkiem i ziemniakami (seler, mleko) Gulasz z szynki wieprzowej (pszenica), kasza gryczana, surówka z kiszonych ogórków, marchewki, cebulki. Kompot wieloowocowy. |
Ciasteczka orkiszowe pół paczki (orkisz), jabłko |
Środa 14.02 |
Bułka weka (pszenica), chleb żytni ze słonecznikiem (żyto), masło (mleko)/ margaryna roślinna, parówki z szynki wieprzowej, ketchup, talarki ogórka. Herbata czarna z cytryną i miodem. |
Barszcz czerwony z ziemniakami (seler, mleko) Makaron świderki (pszenica) z serem twarogowym i jogurtem greckim na słodko (mleko) Lemoniada pomarańczowa z miętą. |
Banan |
Czwartek 15.02 |
Płatki kukurydziane na mleku/ napoju owsianym. Chałka (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinna, dżem truskawkowy. Herbata czarna z cytryną |
Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mleko) Kotlet mielony (jaja, pszenica), ziemniaki, gotowana marchewka z groszkiem z dodatkiem masła (mleko). Lemoniada pomarańczowa z melisą |
Jogurt truskawkowy (mleko)/ mus owocowy |
Piątek 16.02 |
Bułka weka (pszenica), chleb graham (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, polędwica drobiowa, papryka, natka pietruszki. Herbata malinowa |
Zupa dyniowa z czerwoną soczewicą i ziemniakami (seler, mleko) Naleśniki (pszenica, jaja, mleko) z dżemem. Kompot wieloowocowy |
Paluch z serem (pszenica, mleko) |
Jadłospis może ulec zmianie ! W jadłospisie oznaczono alergeny zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Smacznego ! |