Jadłospis od 13.11 do 17.11

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

13.11

Bułka weka (pszenica), chleb orkiszowy (orkisz), masło (mleko)/ margaryna roślinna, parówki z szynki 2 szt., ketchup, kawałki papryki. Herbata malinowa

Zupa kalafiorowa z koperkiem i ziemniakami (seler, mleko)

Gołąbki inaczej, czyli ryż z mięsem, sosem pomidorowym, surówka z kapusty włoskiej z marchewką.

Sok jabłkowy z wodą.

Jabłko,  biszkopty pół paczki (pszenica)

Wtorek

14.11

Kanapki z bułki weka (pszenica), chleba żytniego (żyto), masło (mleko)/ margaryna roślinna, jajecznica, rzodkiewka, szczypiorek. Płatki kukurydziane na mleku/ napoju ryżowym.

Rosół z makaronem nitki (seler, pszenica)

Potrawka z kurczaka (pszenica), ziemniaki, buraczki wiórki z jabłkiem.

Kompot wieloowocowy

Bułka maślana z kruszonką (pszenica, mleko)

Środa

15.11

Szwedzki stół: bułka weka (pszenica), chleb wieloziarnisty (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, do wyboru: ser żółty (mleko), polędwica drobiowa, kiełbaska żywiecka, sałata masłowa, pomidor, papryka, ogórek, kiełki rzodkiewki.

Herbata czarna z cytryną.

Żurek z jajkiem i ziemniakami (seler, żyto, jajko)

Pierogi z serem i ziemniakami

(pszenica, jaja, mleko)/ kluski śląskie (pszenica) z okrasą mięsno- cebulową.

Lemoniada cytrynowo- miętowa.

Banan

Czwartek

16.11

Granola (owies, jęczmień) na mleku/ napoju roślinnym. Rogal z makiem (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną, dżemem.

Herbata malinowa.

Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mleko, pszenica)

Kotlet mielony (jaja, pszenica), ziemniaki, gotowana mini marchewka z dodatkiem masła (mleko)

Kompot wieloowocowy

Jogurt owocowy (mleko)

Piątek

17.11

Kakao na mleku/ napoju roślinnym.  Kanapki z bułki weka (pszenica), chleba razowego (pszenica), masła (mleko)/ margaryny roślinnej z pastą z tuńczyka z majonezem (jaja), ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem. Herbata z dzikiej róży z miodem.

Zupa dyniowa z ziemniakami (seler, mleko)

Ryż z prażonymi jabłkami i jogurtem greckim na słodko (mleko)

Lemoniada cytrynowo- miętowa

Precel z makiem (pszenica

 

   

W jadłospisie oznaczono alergeny zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

SMACZNEGO !