Jadłospis od 23.10 do 3.11
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek 23.10 |
Płatki kukurydziane na mleku/ napoju ryżowym. Bułka weka (pszenica), chleb orkiszowy (orkisz, pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, jajecznica (jaja) ze szczypiorkiem, kawałki papryki/ kanapki ze schabem pieczonym, papryką i szczypiorkiem. Herbata czarna z cytryną. |
Zupa jarzynowa z ziemniakami (seler, mleko) Makaron pióra (pszenica) z sosem pomidorowym z mięsem z piersi kurczaka, włoszczyzną i cukinią(pszenica). Sok jabłkowo- wiśniowy tłoczony. |
Bułka słodka z dżemem (pszenica, mleko), gruszka |
Wtorek 24.10 |
Bułka weka (pszenica), chleb ze słonecznikiem (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, pasta z tuńczyka z dodatkiem szczypiorku, ogórka kiszone z majonezem (jaja, gorczyca) i ketchupem, pomidor. Herbata z dzikiej róży |
Zupa fasolowa z majerankiem i ziemniakami (seler) Gulasz z szynki wieprzowej, kasza jęczmienna pęczak, buraczki wiórki z jabłkiem. Sok pomarańczowy tłoczony 100% |
Serek homogenizowany (mleko)/ mus owocowy |
Środa 25.10 |
Szwedzki stół: Bułka weka (pszenica), chleb żytni (żyto), masło (mleko)/ margaryna roślinna do wyboru: schab pieczony, , gotowane jajko, pasztet, ser żółty (mleko), warzywa: sałata, pomidor, ogórek, papryka, szczypiorek, kiełki rzodkiewki. Kakao na mleku/ napoju ryżowym. Herbata z cytryną |
Zupa barszcz biały z kiełbasą białą i jajkiem (seler, pszenica, mleko) Ryż z prażonymi jabłkami z jogurtem naturalnym na słodko (mleko). Dla każdego dziecka ze szkoły jogurt owocowy (mleko). Lemoniada cytrynowo- pomarańczowa na miodzie z miętą. |
Banan |
Czwartek 26.10 |
Płatki owsiane na mleku/ napoju ryżowym z bananem. Chałka (pszenica) z masłem(mleko)/ margaryną roślinną, twarożek na słodko (mleko)/ dżem/ miód. Herbata czarna z cytryną |
Krem z dyni z groszkiem ptysiowym (seler, mleko, pszenica) Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, gotowana marchewka z groszkiem z dodatkiem masła (mleko). Kompot wieloowocowy. |
Pałki kukurydziane, jabłko |
Piątek 27.10 |
Kawa zbożowa (jęczmień) na mleku/ napoju ryżowym. Grzanki z chleba tostowego (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, serem żółtym (mleko) i ketchupem. Słupki zielonego ogórka, dla dzieci bezmlecznych grzanki z dżemem lub pasztetem. Herbata malinowa |
Zupa pomidorowa z makaronem świderki (seler, mleko, pszenica) Paluszki rybne z mintaj (pszenica), ziemniaki gotowane z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i szczypiorkiem. Kompot wieloowocowy
|
Herbatniki zoo (pszenica), śliwka |
Poniedziałek 30.10 |
Bułka weka (pszenica), chleb graham (pszenica), masło (mleko), margaryna roślinna, parówki z szynki 2 szt, ketchup. Kawałki papryki. Kawa zbożowa (jęczmień) na mleku/ napoju ryżowym. Herbata z dzikiej róży |
Zupa krupnik z ziemniakami (seler, mleko) Łazanki (pszenica) z kapustą kiszoną z mięsem z łopatki wieprzowej, kiełbasa podwawelska. Kompot wieloowocowy |
Wafle ryżowe, mandarynka |
Wtorek 31.10 |
Płatki jaglane na mleku/ napoju ryżowym Bułka weka (pszenica), chleb razowy (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Herbata malinowa |
Zupa koperkowa z ryżem (seler, mleko) Kotlet mielony (jaja, pszenica), ziemniaki z koperkiem, gotowana fasolka szparagowa z dodatkiem masła (mleko). Lemoniada pomarańczowa z melisą |
Banan |
Środa 1.11 |
wolne |
|
|
Czwartek 2.11 |
Owsianka (owies) na mleku/ mleku bez laktozy Chałka (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, miód. Herbata |
Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mleko, pszenica) Kotlety z piersi kurczaka (jaja, pszenica), ziemniaki z koperkiem, mizeria z ogórków zielonych z jogurtem naturalnym (mleko). Kompot wieloowocowy |
Paluszki (pszenica) |
Piątek 3. 11 |
Bułka weka (pszenica), chleb orkiszowy (orkisz), polędwica sopocka, ogórek zielony, szczypiorek. Herbata z cytryną |
Zupa brokułowa z ziemniakami (seler, mleko) Makaron spaghetti (pszenica) z sosem pomidorowym, świeżą bazylią. Kompot wieloowocowy |
Budyń, biszkopty (pszenica) |
W jadłospisie oznaczono alergeny zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
SMACZNEGO !