Jadłospis od 11.09 do 22.09.2023
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 11.09 |
Bułka weka (pszenica), chleb razowy (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, polędwica sopocka, rzodkiewka, szczypiorek. Kawa zbożowa (jęczmień) na mleku/ na napoju owsianym. Herbata malinowa |
Zupa dyniowa z ziemniakami (seler, mleko) Makaron spaghetti (pszenica) z mięsem mielonym z szynki wieprzowej, papryką i pieczarkami w sosie pomidorowym. Kompot wieloowocowy |
Chrupki kukurydziane pół paczki, gruszka |
Wtorek 12.09 |
Bułka weka (pszenica), chleb słonecznikowy (pszenica, żyto), masło (mleko)/ margaryna roślinna, ser żółty (mleko)/ wędlina delikatesowa z kurczaka, pomidor, natka pietruszki. Płatki kukurydziane na mleku/ na napoju roślinnym. Herbata z cytryną |
Zupa koperkowa z ziemniakami (seler, mleko) Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, gotowana marchewka z groszkiem (pszenica, masło)
Sok jabłkowy tłoczony 100% z wodą |
Ciasteczka orkiszowe Ania (orkisz), jabłko |
Środa 13.09 |
Szwedzki stół: Bułka weka (pszenica), chleb graham (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, do wyboru: gotowane jajko/ ser żółty (mleko)/ kiełbaska żywiecka, sałata, papryka, pomidor, ogórek, kiełki brokuła. Herbata malinowa
|
Barszcz czerwony z ziemniakami (seler, mleko)
Kluski śląski (pszenica, jaja) z okrasą mięsno- cebulową, surówka z marchewki i jabłka (mleko)
Lemoniada pomarańczowa z melisą i miodem |
Herbatniki zoo Ania bez dodatku cukru (pszenica), śliwka |
Czwartek 14.09 |
Chałka (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, miodem. Kasza jaglana na mleku/ napoju roślinnym Herbata |
Zupa pomidorowa z makaronem świderki (seler, mleko, pszenica) Kotlet mielony (jaja), ziemniaki gotowane z koperkiem, surówka z buraczków z jabłkiem. Kompot wieloowocowy |
Banan |
Piątek 15.09 |
Bułka weka (pszenica), chleb wielozbożowy (pszenica, żyto), masło (mleko)/ margaryna roślinna, gotowane jajko, ketchup, ogórek, szczypiorek. Herbata z cytryną |
Zupa szczawiowa z ryżem (seler, mleko) Paluszki rybne (mintaj, pszenica), ziemniaki, surówka z kapusty białej z marchewką i jabłkiem. Lemoniada cytrynowo- miętowa |
Warkocz z makiem (pszenica) |
Poniedziałek 18.09 |
Bułka weka (pszenica), chleb razowy (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, wędlina delikatesowa z kurczaka, papryka, szczypiorek. Płatki kukurydziane (jęczmień) na mleku/ napoju roślinnym Herbata malinowa |
Zupa krupnik z ziemniakami (seler) Gołąbki bez zawijania ryż z mięsem mielonym i cebulką, z sosem pomidorowym, surówka z kapusty włoskiej z marchewką. Kompot wieloowocowy |
Jogurt owocowy (mleko)/ mus owocowy |
Wtorek 19.09 |
Bułka weka (pszenica), chleb orkiszowy(pszenica, orkisz), masło (mleko)/ margaryna roślinna, ser żółty (mleko)/ pasztet, pomidor, szczypiorek. Kawa zbożowa (jęczmień) na mleku/ na napoju owsianym. Herbata malinowa |
Zupa wiedeńska z kaszą manną (seler) Kotlet schabowy (jaja, pszenica), ziemniaki, gotowana mini marchewka z dodatkiem masła (mleko). Kompot wieloowocowy |
Nektarynka, wafle ryżowe |
Środa 20.09 |
Bułka weka (pszenica), chleb razowy (graham), masło (mleko)/ margaryna roślinna, parówki z szynki, talarki zielonego ogórka, ketchup. Herbata dzika róża |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (seler, mleko) Pampuchy (pszenica) z polewą truskawkowo- jogurtową (mleko) Sok jabłkowo- gruszkowy tłoczony 100% z wodą |
Banan |
Czwartek 21.09 |
Rogal z makiem (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, dżem truskawkowy. Płatki owsiane na mleku/ napoju roślinnym. Herbata czarna z cytryną |
Zupa pieczarkowa z makaronem (seler, mleko, pszenica) Sznycel z indyka (jaja, pszenica), ziemniaki, surówka wielowarzywna z kapustą pekińską. Sok jabłkowo- wiśniowy z wodą |
Paluszki junior (pszenica), brzoskwinia |
Piątek 22.09 |
Bułka weka (pszenica), chleb razowy (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, pasta z łososia z pomidorem i szczypiorkiem. Herbata malinowa |
Zupa brokułowa z ziemniakami (seler, mleko) Spaghetti (pszenica) napoli z sosem pomidorowym posypany tartym żółtym serem (mleko) Lemoniada pomarańczowa z miętą i miodem |
Bułka słodka z kruszonką (pszenica, jaja)
|
W jadłospisie oznaczono alergeny zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
SMACZNEGO !