Jadłospis 19.06- 23.06
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 19.06 |
Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, parówki z szynki 2 szt., ketchup. Talarki zielonego ogórka. Herbata z cytryną |
Barszcz czerwony z ziemniakami (seler, mleko) Makaron rurki (pszenica) z kurczakiem i włoszczyzną w sosie pomidorowym. Kompot wieloowocowy
|
Nektarynka, wafle ryżowe |
Wtorek 20.06 |
Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, sałata, ser żółty (mleko), rzodkiewka, szczypiorek. Herbata malinowa |
Żurek z ziemniakami (żyto, seler) Gulasz z szynki wieprzowej, kasza pęczak, surówka z buraczków. Lemoniada cytrynowo- pomarańczowa z miętą.
|
Arbuz, herbatniki bebe (pszenica) |
Środa 21.06 |
Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, szynką wieprzową, pomidorem, natką pietruszki. Kakao na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata |
Zupa brokułowa z ziemniakami (seler, mleko) Ryż z sosem truskawkowo- jogurtowym (mleko). Sok jabłkowy z wodą. Brzoskwinia |
Banana, paluszki (pszenica) |
Czwartek 22.06 |
Chałka (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, dżem truskawkowy. Płatki owsiane na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata |
Zupa pomidorowa z makaronem świderki (seler, mleko, pszenica) Kotlet schabowy (jaja, pszenica), ziemniaki młode z koperkiem, mizeria z ogórków z jogurtem naturalnym. Kompot wieloowocowy. |
Budyń na mleku z musem malinowym (mleko) dla dzieci bezmlecznych kisiel z musem malinowym
|
Piątek 23.06 |
Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek. Herbata |
Zupa koperkowa z ryżem (seler, mleko). Paluszki rybne z mintaja (pszenica), ziemniaczki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką. Lemoniada pomarańczowo- miętowa |
Bułka słodka z kruszonką (pszenica) |
|