Jadłospis 19.06- 23.06

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek 19.06

Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, parówki z szynki 2 szt., ketchup. Talarki zielonego ogórka. Herbata z cytryną

Barszcz czerwony z ziemniakami (seler, mleko)

Makaron rurki (pszenica) z kurczakiem i włoszczyzną w sosie pomidorowym.

Kompot wieloowocowy

Nektarynka, wafle ryżowe

Wtorek

20.06

Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, sałata, ser żółty (mleko), rzodkiewka, szczypiorek. Herbata malinowa

Żurek z ziemniakami (żyto, seler)

Gulasz z szynki wieprzowej, kasza pęczak, surówka z buraczków.

Lemoniada cytrynowo- pomarańczowa z miętą.

Arbuz, herbatniki bebe (pszenica)

Środa 21.06

Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, szynką wieprzową, pomidorem, natką pietruszki. Kakao na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata

Zupa brokułowa z ziemniakami (seler, mleko)

Ryż z sosem truskawkowo- jogurtowym (mleko).

Sok jabłkowy z wodą.

Brzoskwinia

Banana, paluszki (pszenica)

Czwartek 22.06

Chałka (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, dżem truskawkowy. Płatki owsiane na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata

Zupa pomidorowa z makaronem świderki (seler, mleko, pszenica)

Kotlet schabowy (jaja, pszenica), ziemniaki młode z koperkiem, mizeria z ogórków z jogurtem naturalnym.

Kompot wieloowocowy.

Budyń na mleku z musem malinowym (mleko) dla dzieci bezmlecznych kisiel z musem malinowym

Piątek 23.06

Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek.

Herbata

Zupa koperkowa z ryżem (seler, mleko).

Paluszki rybne z mintaja (pszenica), ziemniaczki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką.

Lemoniada pomarańczowo- miętowa

Bułka słodka z kruszonką (pszenica)