Jadłospis 8.01- 12.01

 

Jadłospis może ulec zmianie !

W jadłospisie oznaczono alergeny zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Smacznego !

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

8.01

Płatki owsiane na mleku/ napoju ryżowym. Bułka weka (pszenica), chleb wieloziarnisty  (orkisz, pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, schab pieczony, ogórek zielony, szczypiorek.  Herbata czarna z cytryną.

Zupa jarzynowa z ziemniakami (seler, mleko). Makaron pióra (pszenica) z sosem pomidorowym  z mięsem z piersi kurczaka, włoszczyzną (pszenica). Kompot wieloowocowy

Bułka słodka z dżemem (pszenica, mleko),

Wtorek

9.01

Tosty z chleba pszennego tostowego, masło (mleko)/ margaryna roślinna, ser żółty (mleko), ketchup, kawałki papryki.  Herbata z dzikiej róży

Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mleko). Kotlet mielony (jaja, pszenica), ziemniaki, gotowane trio warzywne z dodatkiem masła (mleko). Sok pomarańczowy tłoczony 100%

Mus owocowy, wafle ryżowe

Środa

10.01

Bułka weka (pszenica), chleb żytni (żyto), masło (mleko)/ margaryna roślinna, kiełbasa krakowska, pomidor, kiełki rzodkiewki. Kakao na mleku/ napoju ryżowym.  Herbata z cytryną

Zupa barszcz biały z kiełbasą białą i jajkiem (seler, pszenica, mleko). Makaron kokardki pełnoziarnisty  (pszenica) z sosem szpinakowo- śmietanowym (mleko), posypany żółtym serem (mleko). Lemoniada cytrynowo- pomarańczowa na miodzie z miętą.

Banan

Czwartek

11.01

Płatki jaglane na mleku/ napoju ryżowym. Chałka (pszenica) z masłem(mleko)/ margaryną roślinną, dżem. Herbata czarna z cytryną

Krem z dyni z groszkiem ptysiowym (seler, mleko, pszenica). Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, kukurydzą i szczypiorkiem z jogurtem naturalnym (mleko).  Kompot wieloowocowy.

Pałki kukurydziane, jabłko

Piątek

12.01

Kawa zbożowa (jęczmień) na mleku/ napoju ryżowym. Bułka weka  (pszenica), chleb orkiszowy (orkisz), polędwica delikatesowa, pomidor, natka pietruszki. Herbata malinowa

Krupnik z kaszą jęczmienną z natką pietruszki (seler) Paluszki rybne z mintaj (pszenica), ziemniaki gotowane z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i szczypiorkiem.  Kompot wieloowocowy

Herbatniki zoo (pszenica), mandarynka