Jadłospis od 5 do 16 czerwca

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

5.06

Bułka wrocławska, chleb orkiszowy (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, szynka delikatesowa z kurczaka, ogórek, szczypiorek. Herbata malinowa

Botwinka z ziemniakami (seler, mleko)

Makaron spaghetti (pszenica) z sosem z mięsa mielonego, papryki i pieczarek.

Kompot wieloowocowy

Nektarynka, ciasteczka owsiane (zboża zawierające gluten)

Wtorek

6.06

Bułka wrocławska, chleb orkiszowy (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, pasztetem, pomidor, szczypiorkiem.  Herbata

Zupa jarzynowa z ziemniakami (seler)

Gulasz z szynki wieprzowej, kasza gryczana, ogórki kiszone.

Lemoniada

Serek homogenizowany waniliowy (mleko)

Środa

7.06

Bułka wrocławska, chleb wieloziarnisty (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, polędwica sopocka, papryką, pietruszka. Kawa zbożowa na mleku/ mleku bez laktozy (jęczmień)

Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem (seler, mleko)

Makaron świderki (pszenica) z serem białym, jogurtem naturalnym na słodko (mleko).

Sok jabłkowy z wodą

Pół bułki słodkiej z kruszonką (pszenica)

Piątek

9.06

Kanapeczki z bułki wrocławskiej, chleba razowego (zboża zawierające gluten)z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek. Kakao na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata

Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mleko)

Paluszki rybne z mintaja (pszenica), ziemniaki, buraczki wiórki z jabłkiem.

Kompot wieloowocowy

banan

Poniedziałek

12.06

Bułka wrocławska (pszenica), chleb orkiszowy (pszenica, orkisz), masło (mleko), polędwicą drobiową, zielonym ogórkiem, natką pietruszki. Herbata z cytryną  

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (seler, mleko)

Ryż z mięsem i sosem pomidorowym, surówka z kapusty włoskiej. Kompot wieloowocowy

Kisiel, biszkopty (pszenica)

Wtorek

13.06

Grzanki z chleba tostowego (pszenica) z masłem (mleko), serem żółty (mleko), ketchupem.  Herbata

Zupa pomidorowa z makaronem (seler, pszenica, mleko)

Kotlet z piersi kurczaka (pszenica, jaja), ziemniaki, surówka z marchewki. Kompot

Jabłko, wafle kukurydziane

Środa 14.06

Pieczywo mieszane (zboża zawierające gluten), masło (mleko)/ margaryna roślinna, szwedzki stół: ser żółty (mleko)/ polędwica sopocka/ polędwica z piersi kurczaka, jajko gotowane, sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, kiełki brokuła, szczypiorek. Kakao na mleku/ mleku bez laktozy. Herbata z cytryną

Zupa ogórkowa z ziemniakami (seler, mleko)

Pierogi ukraińskie (mleko, pszenica)/ kopytka (pszenica) z okrasą mięsno- cebulową.

Kompot wieloowocowy

Banan

Czwartek 15.06

Chałka (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, dżemem/ miodem. Płatki jaglane na mleku/ mleku bez laktozy.

Zupa koperkowa z ryżem (seler)

Kotlet mielony (jaja), ziemniaki, surówka z sałaty lodowej. Lemoniada cytrynowo- pomarańczowa z dodatkiem mięty

Jogurt owocowy (mleko) dla dzieci z alergią na mleko mus

Piątek

16.06

Bułka wrocławska (pszenica), chleb orkiszowy (pszenica, orkisz), masło (mleko), polędwica sopocka, ogórek, szczypiorek. Herbata

Zupa krupnik z zieloną pietruszką (seler)

Kotlet rybny z mintaja (jaja, pszenica), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką.

Sok jabłkowy z wodą

Pół palucha z serem i ziołami (pszenica/ mleko)