Jadłospis od 20.11 do 24.11
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 20.11 |
Bułka weka (pszenica), chleb żytni ze słonecznikiem (żyto), masło (mleko)/ margaryna roślinna, szynka delikatesowa z kurczaka, papryka, szczypiorek. Kakao na mleku/ napoju owsianym (owies). Herbata czarna z cytryną |
Zupa brokułowa z ziemniakami (seler, mleko) Makaron spaghetti (pszenica) z sosem bolońskim (w składzie: mięso mielone, marchewka, pietruszka, cebula, czosnek, pomidory krojone) Lemoniada pomarańczowo- cytrynowa. |
Herbatniczki mini zoo (pszenica) mandarynka |
Wtorek 21.11 |
Grzanki (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryna roślinna, ser żółty gouda (mleko) z szynką, ketchup. Talarki zielonego ogórka. Owsianka (owies) na mleku/ napoju owsianym (owies). Herbata malinowa |
Zupa krupnik z ziemniakami (seler, jęczmień) Schab w sosie koperkowym (pszenica), z kaszą gryczaną, surówka z buraczków z jabłkiem. Sok jabłkowy z wodą |
Serek waniliowy (mleko) |
Środa 22.11 |
Bułka weka (pszenica), chleb wieloziarnisty (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, polędwica sopocka, pomidor, szczypiorek. Herbata dzika róża |
Barszcz czerwony z ziemniakami (seler, mleko) Makaron świderki (pszenica), ser twarogowy (mleko), jogurt naturalny (mleko) na słodko. Kompot wieloowocowy. |
Paluch z serem i ziołami (pszenica) |
Czwartek 23.11 |
Chałka (pszenica) z masłem (mleko)/ margaryną roślinną, miodem. Płatki kukurydziane (jęczmień) na mleku/ napoju owsianym (owies) |
Zupa pieczarkowa z makaronem świderki (seler, mleko, pszenica) Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, surówka colesław (kapusta biała, marchewka, cebulka, sok z cytryny, majonez (jaja)) Sok jabłkowy tłoczony |
Talerzyki kukurydziane, gruszka |
Piątek 24.11 |
Bułka weka (pszenica), chleb razowy (pszenica), masło (mleko)/ margaryna roślinna, sałata, jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek. Herbata z cytryną |
Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mleko) Paluszki rybne (mintaj, pszenica), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i natką pietruszki Kompot wieloowocowy |
Banan |
|
|
W jadłospisie oznaczono alergeny zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. SMACZNEGO !
|
|