Zmiana jadłospisu 20-22.12
Zmiana jadłospisu
Środa
Śniadanie: Bułka weka (pszenica), chleb graham (pszenica), masło (mleko), ser żółty (mleko), papryka, szczypiorek. Herbata malinowa
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mleko)
Kotlet schabowy (pszenica, jaja), ziemniaki gotowane, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, kukurydzą i szczypiorkiem. Sok jabłkowy z wodą.
Podwieczorek: Jabłko, wafle ryżowe
Czwartek
Śniadanie: Chałka (pszenica), masło (mleko), dżem truskawkowy. Płatki kukurydziane na mleku/ napoju owsianym (owies). Herbata
Obiad: Kapuśniak z ziemniakami (seler). Pierogi ruskie (pszenica, mleko) z okrasą mięsno-cebulową. Sok jabłkowy z wodą
Podwieczorek: Paluch z makiem (pszenica)
Piątek
Śniadanie: Bułka weka (pszenica), chleb razowy (pszenica) z masłem (mleko)/margaryną roślinną, pasta z tuńczykiem, ogórek, szczypiorek. Herbata malinowa
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami (seler, mleko). Ryż z prażonymi jabłkami i jogurtem greckim (mleko) na słodko. Lemoniada cytrynowa
Podwieczorek: Budyń na mleku
W jadłospisie oznaczono alergeny zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
SMACZNEGO !