Zmiana jadłospisu 20-22.12

Zmiana jadłospisu

Środa

Śniadanie: Bułka weka (pszenica), chleb graham (pszenica), masło (mleko), ser żółty (mleko), papryka, szczypiorek. Herbata malinowa

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mleko)

Kotlet schabowy (pszenica, jaja), ziemniaki gotowane, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, kukurydzą i szczypiorkiem. Sok jabłkowy z wodą.

Podwieczorek:  Jabłko, wafle ryżowe

Czwartek

Śniadanie: Chałka (pszenica), masło (mleko), dżem truskawkowy. Płatki kukurydziane na mleku/ napoju owsianym (owies). Herbata

Obiad: Kapuśniak z ziemniakami (seler). Pierogi ruskie (pszenica, mleko) z okrasą mięsno-cebulową. Sok jabłkowy z wodą

Podwieczorek: Paluch z makiem (pszenica)

Piątek

Śniadanie: Bułka weka (pszenica), chleb razowy (pszenica) z masłem (mleko)/margaryną roślinną, pasta z tuńczykiem, ogórek, szczypiorek. Herbata malinowa

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami (seler, mleko). Ryż z prażonymi jabłkami i jogurtem greckim (mleko) na słodko.  Lemoniada cytrynowa

Podwieczorek: Budyń na mleku

W jadłospisie oznaczono alergeny zgodnie z załącznikiem II rozporządzenia 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

 SMACZNEGO !